Ophogen kettingbaan

ophogen kettingbaan 1Al vanaf de opening, inmiddels al weer zo’n 8 jaar geleden, waren er problemen met het sporen van de auto’s op de kettingbaan. Maurice Piket: “De kettingbaan lag te diep in de vloer waardoor de auto’s links afspoorden en de velgen tegen de linker ketting aan liepen, wat weer regelmatig resulteerde in schades aan velgen. Erg vervelend voor de klanten en duur voor een ondernemer die zijn verantwoordelijkheid neemt.”
Justin en Jasper, eigenaren van All-In Carwash in Echt, hebben de hulp in geroepen van de firma Car Wash Transmissies, die samen met Maurice Piket Techniek het probleem hebben bekeken en dit probleem ontdekten. “Wat bleek, de kettingbaan ligt over de gehele lengte gemiddeld 3,5cm onder het vloerniveau. Hierdoor gaat de auto naar links ‘lopen’ in plaats van naar rechts.

Na een gedegen voorbereiding hebben Car Wash Transmissies en Maurice Piket Techniek de handen ineengeslagen en de problemen voor de klant opgelost. “We hebben de gehele kettingbaan eruit gehaald en opgehoogd. Bij de beschadigde kettingbaandelen hebben nieuwe stukken ingelast. We zijn hiermee vroeg in de ochtend begonnen en ’s nachts waren we klaar. De wasstraat heeft slechts 1 dag stilgestaan.”

Bronvermelding: Wolters PersPublicaties (WPP) Vakbladen CARWASH

UNITI expo 2024

beurs Car Wash Show Eruope

UNITI expo is Europa's toonaangevende vakbeurs voor de tankstation- en carwashbranche. Het lezingenprogramma, het compacte format met drie beursdagen en het tweejaarlijkse ritme zijn precies afgestemd op de wensen van de doelgroep. Dit maakt UNITI expo een unieke kans voor exposanten en bezoekers om nieuwe contacten te leggen en zakelijke relaties te versterken.

Gelegen in het hart van Europa, op vijf minuten lopen van de internationale luchthaven, met een eigen afrit van de snelweg en een S-Bahn-station, is het beurscentrum van Stuttgart - een van de modernste congres- en tentoonstellingscentra van Europa - gemakkelijk en snel bereikbaar voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Met architectonisch aantrekkelijke en technisch uitstekend uitgeruste beurshallen biedt Messe Stuttgart de perfecte ambiance voor een toekomstgericht evenement zoals UNITI expo.

Brengt u een bezoek  aan ons stand Hal 3 - A08? Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest de beurs te bezoeken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met Patrick Ketelaar (0653148445) opnemen voor het maken van een afspraak!

 Registreer u hier!

Primeur voor de motorreductor in de Car Wash Industrie - Het beste van twee werelden

ophogen kettingbaan 1

De aandrijving voor de borstels in een wasstraat vereist speciale motorreductoren. Deze motorreductor wordt gebouwd uit twee belangrijke delen; de reductiekast en de elektromotor. Elk deel wordt door een gespecialiseerde fabriek gemaakt en daarna samengesteld tot de perfecte motorreductor, die de borstel aandrijft.

Car Wash Transmissies heeft zelf de beste elektromotor voor deze toepassing gecombineerd met de beste reductiekast van Transtecno samengebracht tot de ultieme motorreductor voor de aandrijving van uw borstels. Een unieke combinatie uit het beste van twee werelden. Door een nauwe samenwerking met het Nederlandse bedrijf Transtecno ontstond deze eigen Car Wash motor configuratie en is uitsluitend leverbaar (uit voorraad) bij Car Wash Transmissies.

Transtecno heeft een wereldwijde reputatie als producent van reductiekasten. Niet voor niets worden Transtecno reductiekasten bij de OEM producenten van wasstraten toegepast. Transtecno heeft daarin een belangrijke Europese positie als hoogwaardige leverancier met hun indrukwekkende programma en productrange speciaal voor de Car Wash.

De motorreductor op een borstelaandrijving moet bestand zijn tegen voortdurend wisselende belastingen in een zeer vochtige omgeving. Dat kan je alleen bereiken met hoogwaardige materialen, voor zowel de reductiekast als de elektromotor. Car Wash Transmissies heeft voor de waterdichtheid en vochtbestendigheid niets aan het toeval overgelaten. Elke motorreductor wordt door eigen mensen geassembleerd en op een testbank zorgvuldig getest voordat deze de fabriek verlaat.

En de montage? Die gaat heel gemakkelijk, omdat de klemmenkast aan vier zijden benaderbaar is.

Car Wash Transmissies is trots als primeur deze nieuwe combinatie te presenteren op de UNITI 2024. Het innoveren van producten en systemen staat bij Car Wash Transmissies niet voor niets bovenaan genoteerd.

Constructies is de basis, waarop uw Car Wash draait…

installatie constructie car wash

Iedere Car Wash eigenaar weet hoe belangrijk een sterke constructie nodig is voor een betrouwbare en gelijkmatige voortgang van auto’s door een wastunnel of een interieurbaan.

Instabiliteit in de stalen constructie kan leiden tot verhoogde slijtage van de glijstrippen, kettingen en kettingwielen. Ook sleeprollen kunnen dan eventueel vroegtijdig vervangen moeten worden.

Car Wash Transmissies heeft een eigen divisie waar stalen constructies volledig in eigen beheer worden geproduceerd. Met een eigen professionele R&D afdeling worden kettingbaan constructies en modulaire baan constructies van sketch af aan ontworpen, gebouwd en geplaatst. Met ervaren kettingspecialisten, die de nodige kennis hebben van kettingen, kettingwielen, treinstellen en geleidingen. Voor de ontwikkeling en het ontwerpen van de constructies voor de modulaire banen is de nauwe samenwerking met de technici van de beste leveranciers van modulaire banen de garantie voor hoogwaardige constructies, die uw kostbare modulaire band op de juiste manier aandrijft.

Bij Car Wash Transmissies heeft u alle vrijheid om uw specifieke wensen te laten bouwen. We bouwen uw constructie vanuit een beproefd concept en passen het ontwerp aan. Hiermee krijgt u uw eigen unieke constructie met een beproefd en getest vertrouwen.

De vakkundige constructie perfect gelast door onze eigen gekwalificeerde lassers, die gebruik maken van hoogwaardige staalprofielen en voorzien van een dikke zinklaag, alles made in Holland, geeft u de zekerheid van vele jaren zorgeloos gebruik.

Car Wash Transmissies, oftewel CWT zorgt ook voor de volledige vervanging van uw huidige constructie. Dat doen we met eigen mensen in combinatie met professionals. Service monteurs met een indrukwekkende staat van dienst. Dat garandeert een perfecte plaatsing van uw nieuwe constructie.

 

Adresgegevens

Car Wash Transmissies B.V.
Poseidonweg 31
8239 DK Lelystad
The Netherlands
T +31 850 189 603
www.carwashtransmissies.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.